Блог

ПАЗИТЕЛИ НА ПИСМЕНОСТТА: Пирина Воденичарова 23.05.2022 20:26:36

ПАЗИТЕЛИ НА ПИСМЕНОСТТА: Пирина Воденичарова

Честит 24 май! Честит 1 юни! Ще отбележим двата ни най-любими празника, като ви срещнем с шарена плеяда от личности, които спонтанно нарекохме Пазители на писмеността. Те са от различни сфери, но ги обединява едно и също нещо. Обичат словото – да четат и пишат, да откриват и споделят в дейността си, а литературата за деца заема специално място в живота и сърцата им.

Започваме нашата празнична поредица с Пирина Воденичарова-Empirina, създател на общността #НитоДенБезКнижки.

Книгозавър по светоусещане и призвание.

Вдъхновител за родители (и не само), които не спират да търсят по-добрата версия на себе си.

Машина за идеи и успешно реализирани проекти, които рисуват устойчива следа във времето и пространството.

Книга, която винаги може да ти оправи настроението?

За устойчиво добро настроение залагам на мъдрости като „Щастие за деца“ от издателство Timelines.

Книга, с която искаш детето ти да се научи да чете?

Най-добрата поредица за прохождащи читатели за мен си остава „Агата“ от издателство Мармот. До нея ще сложа и „Момиче Буболече“ от издателство Дакелче, защото разказва една наистина вдъхновяваща история, подкрепяща самоувереността на децата.

Книга, която те е превъзпитала като родител?

„Как да говорим така, че детето да слуша – и да го слушаме така, че да говори“ от Адел Фабер ми се отрази чисто практически, а на по-дълбоко ниво силно ме „намести“ книгата „Твоето компетентно дете“ от Йеспер Юл.

Книга, която ти се иска да си открила по-рано?

В личен план – „Хари Потър“, защото открих света на магията през книгите чак на 19 години. За сина ми – „Грузулак“ на Джулия Доналдсън, издателство Жанет-45, която дълго избягвах.

Книга, която те е влюбила в четенето?

Моят преломен момент дойде на 14 години с „Полет над кукувиче гнездо“ от Кен Киси. Някъде около това събитие (и благодарение на него) изградих личен литературен вкус.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

ПАЗИТЕЛИ НА ПИСМЕНОСТТА

Пазители на писмеността

ПАЗИТЕЛИ НА ПИСМЕНОСТТА: Пирина Воденичарова

ПАЗИТЕЛИ НА ПИСМЕНОСТТА: Пирина Воденичарова

Честит 24 май! Честит 1 юни! Ще отбележим двата ни най-любими празника, като ви срещнем с шарена плеяда от личности, които спонтанно нарекохме Пазители на Честит 24 май! Честит 1 юни! Ще отбележим двата ни най-любими празника, като ви срещнем с шарена плеяда от личности, които спонтанно нарекохме Пазители на 2023-03-20T12:07:12+02:00 ПАЗИТЕЛИ НА ПИСМЕНОСТТА: Пирина Воденичарова

<p>Честит 24 май! Честит 1 юни! Ще отбележим двата ни най-любими празника, като ви срещнем с шарена плеяда от личности, които спонтанно нарекохме Пазители на писмеността. Те са от различни сфери, но ги обединява едно и също нещо. Обичат словото &ndash; да четат и пишат, да откриват и споделят в дейността си, а литературата за деца заема специално място в живота и сърцата им.</p> <p>Започваме нашата празнична поредица с <a href="https://empirina.com/" target="_blank" rel="noopener">Пирина Воденичарова-Empirina</a>, създател на общността <a href="https://www.facebook.com/groups/354263971792736" target="_blank" rel="noopener">#НитоДенБезКнижки</a>.</p> <p>Книгозавър по светоусещане и призвание.</p> <p>Вдъхновител за родители (и не само), които не спират да търсят по-добрата версия на себе си.</p> <p>Машина за идеи и успешно реализирани проекти, които рисуват устойчива следа във времето и пространството.</p> <p></p> <p><em><strong>Книга, която винаги може да ти оправи настроението?</strong></em></p> <p>За устойчиво добро настроение залагам на мъдрости като &bdquo;Щастие за деца&ldquo; от издателство Timelines.<br /> <br /> <em><strong>Книга, с която искаш детето ти да се научи да чете?</strong></em></p> <p>Най-добрата поредица за прохождащи читатели за мен си остава &bdquo;Агата&ldquo; от издателство Мармот. До нея ще сложа и &bdquo;Момиче Буболече&ldquo; от издателство Дакелче, защото разказва една наистина вдъхновяваща история, подкрепяща самоувереността на децата.<br /> <br /> <em><strong>Книга, която те е превъзпитала като родител?</strong></em></p> <p>&bdquo;Как да говорим така, че детето да слуша &ndash; и да го слушаме така, че да говори&ldquo; от Адел Фабер ми се отрази чисто практически, а на по-дълбоко ниво силно ме &bdquo;намести&ldquo; книгата &bdquo;Твоето компетентно дете&ldquo; от Йеспер Юл.<br /> <br /> <em><strong>Книга, която ти се иска да си открила по-рано?</strong></em></p> <p>В личен план &ndash; &bdquo;Хари Потър&ldquo;, защото открих света на магията през книгите чак на 19 години. За сина ми &ndash; &bdquo;Грузулак&ldquo; на Джулия Доналдсън, издателство Жанет-45, която дълго избягвах.</p> <p><em><strong>Книга, която те е влюбила в четенето?</strong></em></p> <p>Моят преломен момент дойде на 14 години с &bdquo;Полет над кукувиче гнездо&ldquo; от Кен Киси. Някъде около това събитие (и благодарение на него) изградих личен литературен вкус.</p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки